Община Видин с изненади за гражданите в Деня на българската община
Община Видин с изненади за гражданите в Деня на българската община / Дарик Враца - архив

Днес в Община Видин ще се проведе Ден на отворените врати. Инициативата е по повод отбелязването на 12 октомври -  Денят на българската община. Във времето от 10.00 ч. до 12.00 ч. жителите на общината, които желаят, ще могат да посетят общинската администрация и да получат информация от служителите по интересуващи ги въпроси. Ученици, представители на неправителствени организации и граждани ще имат възможност да споделят своите идеи, свързани с подобряване живота и бъдещото развитие на Видин.

Сред инициативите в този ден е и това четирима ученици да заместят за няколко часа кмета, двамата му заместници и секретаря на Община Видин и в реална ситуация да се запознаят с работата на ръководния екип.

За жителите на Видин в този ден е предвидена и една приятна изненада – документите, подадени в Информационния център като обикновени услуги във времето от 10.00 ч. до 16.00 ч. ще бъдат предоставяни като експресни.

 

Организирането на различни инициативи по повод Деня на българската община цели да се популяризира дейността на местната власт и ролята й в развитието на обществото, да се стимулира по-активно гражданско участие и да се постигне по-голяма прозрачност в процесите на управление на местно ниво.