9 медала за КБИ „ГРИФОН от световно първенство
9 медала за КБИ „ГРИФОН от световно първенство / netinfo

2 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала завоюваха състезателите на КБИ „Грифон" от Сливен на провелото се в Бургас 24-то Световно първенство и 9-та Кохай купа по шотокан карате до. В състезанието взеха участие над 1400 състезатели от 45 държави. Победителите са

Преслава Добрева - злато на ката, сребро на отборна ката с две момичета от клуб "Светлина" - София
Велислав Тодоров - злато на кумите
Стиван Омайников - бронз на кумите
Станимир Миланов - бронз на кумите
Димитър Грахов - бронз на кумите
Кристел Димитрова - бронз на кумите
Росен Стойнов - бронз на кумите
Георги Иванов - бронз на кумите

За Леси Михайлова, Емил Андреев и Йордан Йорданов от сливенския клуб това беше първо участие на толкова голям форум и въпреки това те се представиха достойно.
Малшанс не позволи на Никалас Георгиев и Ивайло Стоянов да покажат пълния си потенциал. Въпреки спечелените двубои и показания боен дух Драгомира Драголова и Душко Душков не взеха медали, но спечелиха сърцата и уважението на публиката.

9 медала за КБИ ГРИФОН" от световно първенство
netinfo

В „тежка категория" - борбата при майсторските степени - кафяви и черни колани - беше наистина „безмилостно жестока". Нееднократно доказалата потенциала си Деница Кабаджова беше буквално на секунди от победата, но късметът не беше на нейна страна.

И въпреки, че календарната годината приключи от към състезания (остава само традиционният турнир за децата от детски градини в Сливен през декември), за сливенските каратеки ще има още много тренировки. Защото карате се учи цял живот.