15 деца от едно училище приети в кърджалийската болница с разстройство и повръщане
15 деца от едно училище приети в кърджалийската болница с разстройство и повръщане / netinfo

15 деца от 1, 4 и 5 клас на кърджалийското училище „Йордан Йовков” са били настанени за лечение в инфекциозно отделение на болницата в Кърджали с повръщане и диария. Първите пациенти са приети в петък вечер. Хоспитализирането на болни деца продължило в събота до обяд. Децата вече са добре и са изписани, съобщиха от болницата в Кърджали.

Според д-р Магдалена Маринова, началник на инфекциозно отделение, най вероятно става въпрос за хранително натравяне, но това може да се потвърди най-рано след като излязат резултатите от лабораторните изследвания на РЗИ Кърджали.

 

В понеделник е затворена столовата в СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали  от Агенцията по храните, твърдят от там. „Взели сме анални и назални секрети от персонала в столовата, за да установим дали причинителят на натравянето се съдържа в тези секрети или е причинено от храната, която са приели децата”, каза главния секретар на РЗИ Петя Папазова.  По думите й резултатите от микробиологичните изследвания ще излязат най-рано в четвъртък.  От РЗИ са взели проби за изследване и от водата в столовата на училището.