Ще ни изненада ли времето през следващите дни?
Ще ни изненада ли времето през следващите дни? / Thinkstock/Getty Images

Жълт код за обилни валежи е обявен в 7 области на страната днес. Предупреждението е в сила за София - град, както и областите Софийска, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска. Средиземноморският циклон обаче, който оказва влияние на времето над страната, постепенно се измества на североизток и от утре времето ще се подобри. Облаците ще се разкъсат и ще се покаже слънце, но ще захладнее, тъй като от запад-северозапад ще нахлуе по-студен въздух. Ще духа до умерен вятър.

Времето на 12 октомври: Минималните температури падат до 9 градуса

Четвъртък, петък и събота времето ще бъде приятно, ще се затопли. Температурите ще достигнат до 18 градуса. В неделя обаче времето отново ще се влоши, ще превали на места.

Другата седмица ще бъде по-хладна в началото, но без валежи. Температурите ще са между 10 и 15 градуса. Главно на изток и по Черноморието ще бъде облачно и с валежи. В останалата част на страната се очаква повече слънце и към края на следващата седмица отново ще се затопли.

Температурите през октомври - от минус 2 до 28 градуса

Циганско лято може да се очаква в края на октомври или през ноември, когато времето ще се задържи по-дълго време сухо, без валежи и с повече слънце.

Според световните метеорологични центрове зимата ще бъде малко по-топла и суха.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg