Новоизбраният Общински съвет на Балчик с първо заседание
Новоизбраният Общински съвет на Балчик с първо заседание / Дарик Добрич

Областният управител Детелина Николова свиква първото заседание на новосформирания Общински съвет на Балчик днес от 9 часа. Преди началото на първата сесия новоизбраните общински съветници ще положат клетва в присъствието на областния управител, на председателя или член на Общинската избирателна комисия и на граждани.

Местната коалиция ВМРО-БНД спечели изборите за нов Общински съвет в Балчик, които се проведоха на 2 октомври. Формацията печели 2106 от общо 9165 действителни гласа. Тя ще има 6 мандата в местния парламент. На второ място е партия ГЕРБ с 1791 гласа и 5 мандата. БСП ще има 4 места в Общинския съвет, за социалистите са гласували 1384 души. Другата местна коалиция – „Силен Балчик”, спечели 3 мандата и доверието на 1297 жители на общината. Следват ДПС с 2 мандата и 735 гласа и АБВ с 1 мандат и 493 гласа.

До новите избори в морската община се стигна, след като вотът от ноември миналата година беше обявен за недействителен и касиран от съда. Причината - грешки при отчитането на действителните бюлетини и при попълването на протоколите в няколко секционни комисии.