Младежи-доброволци от Сливен, Италия и Испания се срещнаха с кмета на Сливен
Младежи-доброволци от Сливен, Италия и Испания се срещнаха с кмета на Сливен / община Сливен

Кметът Стефан Радев посрещна доброволци от Италия и Испания, които са в Сливен за провеждането на фестивала „Младостта на Сливен днес - бъдеще на Европа утре". 
Фестивалът се организира по повод празника на града - Димитровден и ще се състои на 24 октомври, от 16.30 до 19.30 часа, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър".

Стефан Радев приветства доброволците и ги поздрави за участието им в проекта на Младежки дом. „Вие ще бъдете посланици на добри практики от Испания и Италия. Със сигурност съвместната Ви дейност с младежи от Сливен ще бъде ползотворна и за Вас, и за тях", заяви кметът. Той посочи, че  чрез фестивала, доброволците ще могат да покажат какви са интересите на младите хора и начините, по които те се представят пред света. „Приветствам всяка добра инициатива, която популяризира доброволчеството в името на добри каузи", каза още той.

Младежите от Италия и Испания разказаха, че идват в Сливен, защото пребиването им ще бъде вълнуващо преживяване и ще намерят много нови приятели. Те заявиха, че имат много идеи за осъществяването на фестивала и се надяват, че ще имат възможност да ги приложат. Доброволците споделиха, че хората в България са много добре настроени към тях.
В срещата взеха участие и доброволци от Сливен, както и експертите от екипа на проекта - Анелия Иванова и Росен Русев.

„Младостта на Сливен днес - бъдеще на Европа утре" е краткосрочен проект с участието на 10 доброволци от Италия и Испания и е за период от 1 месец. По време на своята доброволческа служба, младежите ще живеят и работят в Сливен. Сред дейностите им са  подготовката и провеждането на фестивал на младежкото творчество.