СНЦ „Клуб на работодателя с декларация срещу взрива
СНЦ „Клуб на работодателя с декларация срещу взрива / Dariknews.bg, архив

СНЦ „Клуб на работодателя - Стара Загора" осъдиха с декларация взрива в офиса на фирма с основен предмет на дейност строителство и обзавеждане на недвижими имоти.

Във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 39-годишен старозагорец, че входната врата на офиса на фирмата му, е с нанесени щети - счупено стъкло, изкъртена част от рамката на входната врата и опушване в долния ѝ ляв край. Установено е, че щетите са нанесени вследствие на взрив на самоделно взривно устройство. Няма нанесени щети по други части на сградата и други съоръжения в близост. По случая е образувано досъдебно производство.

Фирмата е собственост на Красимир Стефанов Янакиев.

„Ние от СНЦ „Клуб на работодателя - Стара Загора" категорично осъждаме подобни действия, като метод и средство за уреждане на бизнес отношения. Смятаме, че подобен начин за сплашване на конкуренция е недопустим, изключително арогантен и опасен за живота и здравето на гражданите", се казва в декларацията.

От СНЦ „Клуб на работодателя - Стара Загора" се надяват, че това е един изолиран случай за града ни и извършителят ще бъде бързо разкрит.