40-годишен юбилей отбеляза Домът за възрастни хора с физически увреждания
40-годишен юбилей отбеляза Домът за възрастни хора с физически увреждания / община Стара Загора

Община Стара Загора се опитва да бъде равнопоставена към всички граждани. Изказвам благодарност от името на кмета Живко Тодоров, както и от целия му екип, към създателите и стожерите на Дома за възрастни хора с физически увреждания, най-голямата социална институция на Балканите, за приемствеността през годините", каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Тя бе гост на празника по повод 40-годишния юбилей на социалното заведение. „В момента се търсят възможности за закупуване на още специализирани автобуси, които да спомагат за придвижването ви. Очакваме отваряне и на нови програми, чрез които може да възстановим някои от социалните мероприятия, които да ви бъдат от полза. Изпълняваме в момента над 30 социални услуги, за да бъдем в подкрепа на всички граждани, които имат нужда", допълни още зам.-кметът. Община Стара Загора подари по повод празника книги, с които да бъде обогатен фондът на библиотеката в дома.

С ретроспекция на изминалите десетилетия и думи на признателност се обърна към своите колеги директорът на дома д-р Надя Трендафилова. Поздрав по повод празника изказаха още и дългогодишните директори на ДВХФУ д-р Катя Бекярова и д-р Диана Влашка.

Домът за възрастни хора с физически увреждания работи от 1976 г. В него се настаняват краткосрочно и дългосрочно възрастни хора с изгубена над 70% работоспособност. Социалното заведение е с капацитет от 211 души.
Гости на събитието за 40-годишния юбилей бяха още представители на различни местни и държавни институции, както и много бивши и настоящи служители на дома.