Един ден до първия официален мониторинг в Брюксел за „Пловдив 2019“
Един ден до първия официален мониторинг в Брюксел за „Пловдив 2019“ / netinfo

Първият официален мониторинг, на който пред ЕК ще бъде представен конкретният напредък по проектите на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, ще се проведе утре от 10 до 14 часа в Брюксел, научи Дарик.

Програмата за събитието включва презентация на представителите на фондация „Пловдив 2019“, сесия с въпроси и отговори, както и заключителна част.

Както вече Дарик ви съобщи, за мониторинга в Брюксел заминаха кметът Иван Тотев, заместниците му Амелия Гешева и Стефан Стоянов и представители на фондация „Пловдив-2019“, начело с директорите Валери Кьорленски и Светлана Куюмджиева.

Посещението на делегацията от Община Пловдив ще продължи до четвъртък.

Припомням, в средата на септември, миналата година, екипът на Фондацията и зам.-кметът Стефан Стоянов представиха постигнатото до момента и цялостната стратегията за развитие на града като Европейска столица на културата. „Пловдив е на прав път“ беше основният коментар на 10-членното международно жури непосредствено след представянето на екипа.

Бяха отбелязани положителните резултати от проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“ и инициативата за подобно оживяване на района с Тютюневите складове.

В доклада „Фондация „Пловдив 2019“ беше насочена към активно взаимодействие с туристически организации на местно и национално ниво, с Министерство на външните работи и българските посолства по света, за да се превърне Европейска столица на културата в основен мотив при промотирането на страната ни.