Дамски клуб дарява компютърна техника и минибус
Дамски клуб дарява компютърна техника и минибус / Клуб Пловдив - Оптимист Интернешънъл

„Клуб Пловдив – Оптимист Интернешънъл“ ще направи две дарения днес, съобщи президентът на организацията проф. д-р Диляна Вичева.

Едното от тях е за две пловдивски училища ОУ „Княз Александър I” и ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”. Инициативите на дамския клуб през настоящата година бяха свързани с набиране на средства за реставриране на сградата, в която се намират тези училища – Първа мъжка гимназия. Със събраните средства клубът закупи и дарява на децата от двете училища 14 компютъра, с техните аксесоари, с най-новата версия на операционна система за нуждите на кабинета по информационни технологии. Откриването му ще е от 11.00 часа.

Дамите от „Клуб Пловдив – Оптимист Интернешънъл“ ще връчат още едно дарение: минибус за нуждите на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” – Пловдив. Стойността на дарението е 8 хил. лева, събрани по време на миналогодишния му благотворителен новогодишен бал. Целта на тази инициатива бе хората с увреждания да могат по всяко време да се транспортират до медицински учреждения и болници с необходимите условия за транспорт.

Закупеният миниван е с възможности за поставяне на инвалидни колички и транспортиране на 7 души. Дамите от клуба ще връчат дарението на Елена Шопова, директорката на „Св. Врач” от 12.00 часа.