Четири детски площадки откриха в Павликени по проект „Красива България“
Четири детски площадки откриха в Павликени по проект „Красива България“ / netinfo

Децата на Павликени имат четири нови детски площадки. Официалното откриване на новите съоръжения направиха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов и директорът на детска градина „Слънце“ Грета Георгиева.

„Изграждането на четири детски съоръжения в двора на детска градина „Слънце“ e важно, защото създава още възможности децата на Павликени да играят, да се забавляват и да изразходват енергията си в безопасна среда“, каза в своето слово кметът инж. Емануил Манолов. Той потвърди, че грижата за децата остава водещ приоритет в работата на Община Павликени. „Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, които в годините сме изпълнявали с огромно желание и настойчивост.“, каза още кметът.

Към присъстващите се обърна и началникът на РУО –Велико Търново Розалия Личева. „Тези площадки наистина озаряват като слънце двора на детската градина и създават условия децата на Павликени да играт безгрижно, за да защитени и сигурни, но да са спокойни и техните учители“, каза тя и изказа благодарността си към екипа на Община Павликени за постоянната грижа към децата.

На церемонията присъстваха и председателят на Общински съвет Павликени, общински съветници, директори на другите детски градини в общината и др.

Проектът за изграждане на четири детски съоръжения в ЦДГ „Слънце“ в Павликени е съфинансиран от Проект „Красива България“ и Община Павликени. Общата стойност на проекта е 70 593 лева. Построени са нова алейна мрежа и нови площадки за игра. Една от площадките е оформена за деца до тригодишна възраст, а останалите три площи – за групи деца от 4 до 6-годишна възраст. Площадките са покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която са монтирани съоръженията за игра.

Водосвет за здраве отслужи архимандрит Георгий, а възпитаниците на ДГ „Слънце“ зарадваха всички със своя музикална програма.