Над 200 участници посреща международния  конкурс ''С песен и обич творим добро“
Над 200 участници посреща международния конкурс ''С песен и обич творим добро“ / netinfo

Над 200 участника ще събере деветото издание на тридневния международен конкурс за детско -юношеско творчество ''С песен и обич творим добро“, който започва в Пловдив от днес. Събитието е организирано отново от ДВФ “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив. „Главният виновник“  за случването на конкурса е Таня Орманова -  създател и ръководител на детската вокална формация.

''С песен и обич творим добро“ ще даде сцена за изява на смели, млади таланти до 19-годишна възраст от цялата страна в красивия и древен Пловдив, избран за Европейска столица на културата през 2019 г. Куп грамоти, медали, награди и подаръци очакват всички участници и художествени ръководители, а за лауреатите са предвидени дипломи, плакети и парични награди, разказа Орманова.

„Обещаваме на всички участници един вълнуващ музикален полет и нови мечти“, заяви още тя.

Тази година удоволствието да присъждат наградите ще имат отбрано детско жури от ДВФ “Омайниче“ и професионално, безпристрастно и отдадено на децата и песента жури в състав - Ваня Костова, Мими Иванова, Антония Маркова и Валери Костов.

Първият конкурсен ден, 14 октомври петък, ще завърши с концерт на домакините ДВФ “Омайниче“ от 19 часа. Заключителният концерт и връчването на наградите ще е в неделя, 16 октомври, от 17 часа.

Военен клуб – Пловдив очаква всички участници и гости на конкурса. Входът е свободен.