Ген. Румен Радев: Ангажимент за дебат днес не съм поемал, за мен хората са приоритет
Ген. Румен Радев: Ангажимент за дебат днес не съм поемал, за мен хората са приоритет / netinfo

Ще работя за развитието на малкия и средния бизнес, за да бъде осигурена заетост за всички българи. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от „БСП лява България“, ген. Румен Радев, който днес посети няколко населени места във Великотърновска област.

Той се срещна с предприемачи и наети в озеленителни фирми в община Павликени, които ген. Радев приветства за усилията, които полагат. „Много се радвам, че има все пак хора в България, които въпреки всички рестриктивни условия за малкия и за средния бизнес, намират начин в тази сложна обстановка да създават работа и перспективи. Ще работя в тази посока- да се създават работни места, да развиват малкия и средния бизнес, да създават хляб, перспектива за всички българи, независимо от произход и етнос. Това е бъдещето!“, каза ген. Румен Радев.

По повод нападките, че не се е явил на дебат с кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева по национална медия,  Радев заяви, че не е давал съгласието си за участие.

„Ангажимент за дебат не съм поемал никакви, второ столът на кандидата на ГЕРБ стоя празен цял месец. Трето- имам график, готов много отдавна, много стриктен, хората ме чакат. Аз съм отговорен човек, изпълнявам своите ангажименти. За мен хората са приоритет“, коментира кандидат- президента, издигнат от „БСП лява България“.

Ген. Румен Радев посочи, че преди време поканил на дискусия премиера Бойко Борисов след като той отправил конкретни нападки на тема авиация, но министър- председателят на откликнал.

Пред избиратели кандидатът за президент посочи, че досега правителството на Борисов е постигнало единствено стабилни нива на корупция и ниски доходи и затова е важно България да има социален президент.

Редица срещи с граждани във Великотърновско включваше днес програмата на ген. Румен Радев. Той разговаря с кмета на Сухиндол и с обществеността там, посети и Културно-информационен и дегустационен център /Музей на лозата и виното. В Павликени се срещна с членове и симпатизанти на БСП, както и с десетки граждани. Посещение бе проведено и в Полски Тръмбеш. В Горна Оряховица ген. Радев поднесе цветя пред „Паметен знак на загиналите във войните горнооряховчани”, разходи се в центъра на града и се запозна с проблемите на хората.

Среща с обществеността, партиен актив, Инициативен комитет, офицери от запаса, бивши служители в системата на МВР бе предвидена още в Горна Оряховица. По- късно през деня той откри и предизборния щаб на кандидат- президентската двойка на „БСП лява България“ във Велико Търново, който се намира на ул. „Христо Ботев" срещу сградата на РЗОК.

 

Кандидат - президентската двойка на БСП Лява България е под номер 13 в интегралната бюлетина.