Обявиха конкурс за шеф на общинското образование
Обявиха конкурс за шеф на общинското образование / netinfo

Обявиха конкурс за началник на отдел „Образование“ в община Разград. Заповедта на кмета д-р Валентин Василев за обявяване на конкурса за държавен служител "Началник на отдел "Образование" е с дата 6 октомври, обявлението е публикувано е на сайта на местната управа на 7 октомври, а срокът за подаване на документи е 18 октомври.

От обявлението става ясно, че новият шеф на общинското образование може да е и със степен бакалавър, това е минималното изискване за участие в конкурса. Областта на висшето му образование трябва да е „Педагогически науки с професионални направления: Теория и управление на образованието и Педагогика“. Задължителният професионален опит е 4 години.

Конкурсът ще се проведе чрез решаване на тест и интервю.

Основната заплата за длъжността е 1100 лева – става още ясно от обявлението. В него са описани и основните задължения на бъдещия шеф на образованието, сред тях са: ежегодно планира цялостната дейност на отдел ,,Образование‘‘; осигурява единно методическо ръководство; организира, координира и контролира дейността на общинските училища, детските гради и центрове за подкрепа за личностно развитие на Община Разград, като ги подпомага при взимодействието им с други институции, имащи отношение към решаване на проблемите на общинското образование; прави проучвания и анализи на тенденциите и проблемите в сферата на образованието; организира задължителното училищно обучение на децата до 16 годишна възраст; контролира по – ефективното използване на недвижимата общинска собственост, ползвани от училищата и детските заведения; организира и контролира разходването на бюджетните средства в общинските учебни и детски заведения, които не са второстепенен разпоредител с бюджетен кредит; организира осигуряването на транспорт за ученици и учители от общинските учебни и детски заведения; подпомага кмета на общината, ресорния зам. – кмет и директора на дирекция ,,Хуманитарни дейности“ при изготвяне на становища и предложения до Общински съвет Разград, свързани с реализиране на държавната и общинска образователна политика; участва в планирането и реализирането на обществени поръчки, свързани с дейността на отдела и други.

Цялата обява вижте тук.

Провеждането на конкурс се налага след като предишният шеф на образованието Бонка Цонева напусна поста си преди близо месец.