Любопитно откритие за бащите с ниски доходи
Любопитно откритие за бащите с ниски доходи / ThinkStock/Getty Images

Бащите с ниски доходи не лентяйстват, а се съсредоточават върху прекарването на повече време с децата си, съобщи агенция ЮПИ. Учени от факултета по Социални дейности към Университета в Бъфало интервюирали родители с ниски доходи в периода 1996 - 2011 г.

Ето защо мъжете не забелязват плача на бебетата

Деветдесет и четири процента от майките смятали, че бащите са изключително ангажирани с децата си и се стремят да прекарват повече време с тях.

Един от авторите на проучването, Робърт Кийф, отбелязва, че в САЩ основният параметър, по който се преценява степента на грижа на един баща, е финансовата подкрепа.

Кога мъжете ще се нагърбят с повечето домакински задължения?

"Не е честно да обвързваме до такава степен бащинството с икономиката, при положение, че някои мъже с ниски доходи се стараят изключително много да бъдат добри бащи", твърди Кийф. "Много бащи се опитват да осигурят децата си, като работят на 3 или 4 места, отиват на военни мисии или да стажуват някъде с надеждата да ги наемат на пълен работен ден. Всичко това обаче поставя доста сериозни ограничения на времето, което тези бащи могат да прекарат с децата си", допълни професорът.

Източник: БТА