БСП и патриотите в Бургас заедно срещу новия таксиметров данък
БСП и патриотите в Бургас заедно срещу новия таксиметров данък / Снимка: Архив

Опозицията - БСП и НФСБ в общинския съвет на Бургас се обедини, за да обжалва новия данък върху таксиметров превоз на пътници. Той бе приет на септемврийското заседание на Общински съвет. Тогава бе определен размер от 660 лева.
Жалбата е депозирана до областния управител Вълчо Чолаков, а нейни вносители са Николай Тишев от групата на БСП и Ангел Божидаров от НФСБ. Общинските съветници подчертават, че решението е незаконосъобразно и настояват то да бъде отменено.
„Така прието решението е в разрез с Правилника за организацията и дейността на общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас", посочват местните парламентаристи.
Докладната за промяна на данъка за таксиметровия превоз бе внесена от кмета Димитър Николов. В последствие бе прибавено предложение, в което се посочва и конкретният размер от 660 лева.
"Това допълнение на практика представлява предложение за промяна във внесен за разглеждане проект за изменение на Наредба и като такова следва да бъде предоставено в писмен вид, не по-късно от 7 дни преди заседанието на Общинския съвет, на което се разглежда проектът", посочват общинските съветници.