Обвиниха двама фалшификатори
Обвиниха двама фалшификатори / Thinkstock/Getty Images

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за съставяне на фалшиви официални документи, съобщиха от институцията.

На 6 октомври, тази година, Венелин и Кирил, съответно на 53 и на 44 години, са задържани при акция на служители на отдел „Криминална полиция“и ДАНС в града под тепетата. За два дни са извършени са общо 38 обиски, претърсвания и изземвания на жилища и автомобили. Намерени са множество вещи и предмети, които служат за изготвяне на фалшиви български документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки, както и дипломи за завършена образователна степен.

Впоследствие при проведени множество претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на различни лица, свързани с обвиняемите, на територията на Пловдивска, Ямболска и Кърджалийска области, са били намерени и иззети фалшиви български документи за самоличност, както и акцизни стоки без бандерол – цигари, и културно-исторически ценности.

Двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Венелин и Кирил са осъждани вече за подобна дейност. Предстои гледането в съда за вземане на мярка за неотклонение спрямо двамата „задържане под стража“