Обвиниха 32-годишен мъж заради наркотици
Обвиниха 32-годишен мъж заради наркотици / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Иван Е., на 32 г. В условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително той е държал високо рискови наркотични вещества - престъпление по член 354а , алинея 3, точка 1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 5 октомври 2016 г. при извършена проверка от полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора, обвиняемият държал в себе си и в обитавани от него имоти в землището на село Малка Верея и в Стара Загора, предмети забранени от закона - високорискови наркотични вещества. При преведените в условия на неотложност процесуално-следствени действия, а именно обиск и претърсване и изземване били намерени наркотични вещества. При извършен полеви наркотест веществата са реагирали на канабис (марихуана). До момента мъжът е неосъждан. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора, като предстои внасяне на искане до Районен съд - Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".