Община  Разлог кандидатства с проект  за ремонт на училище
Община Разлог кандидатства с проект за ремонт на училище / Снимка: dariknews.bg, архив

Община Разлог кандидатства с проект за подобряване на енергийната ефективност в основната сграда и сградата на общежитието на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в града. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж" и е на стойност 1 297 650 лева.

Освен прилагането на мерки за енергийната ефективност, в проекта е предвидено закупуване на оборудване и техника, необходими за провеждане на учебните практики. Сред предвидената за закупуване техника са трактор, плуг, култиватор, сеялка, картофосадачка, картофовадачка, доилен агрегат и други. Също така е предвидено и закупуване оборудването на кухнята в общежитието.

От общинската администрация заявиха, че с подобряване на материалната база ще се създадат условия за модерни образователни услуги в учебното заведение, както и ще се повиши привлекателността на гимназията сред учениците.

Това е девети проект, с който Община Разлог кандидатства по тази програма от началото на годината. Пет от тях са одобрени и Общината вече е започнала тяхното реализиране.