Община Севлиево внесе за одобрение три проектни предложения
Община Севлиево внесе за одобрение три проектни предложения / Dariknews.bg, архив

Община Севлиево внесе за одобрение три проектни предложения за кандидатстване на обща стойност 7 980 376,51 лв. по „Програма за развитие на селските райони" 2014-2020, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони", подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура".

1. Проектно предложение "Реконструкция и рехабилитация на път GAB1169/III-404, Севлиево - Крушево - Младен - яз. „Ал. Стамболийски" - 18.8 км". Включва дейности по възстановяване на носимоспособността и равността на съществуващата пътна настилка, решаване на проблемите с отводняването и увеличаване на експлоатационния период на пътя. Резултатите от реализирането на проекта ще доведат до подобряване на условията за експлоатация, безопасността и комфорта на движение по пътната настилка. Общата стойност на проектното предложение е 5 861 161.21 лв.

2. Проектно предложение "Рехабилитация и реконструкция на улици в град Севлиево" включва дейности по подобряване на технико-икономическото състояние на улиците: "Ген. Никола Генев", „Росица", „Стара планина", „Братя Бъкстон" и „Цар Симеон". Предвидените дейности ще осигурят и безопасно и безпроблемно предвижване на хора и ППС по уличната мрежа. Общата стойност на проекта е 1 476 511.88 лв.

3. Проектно предложение „Реконструкция, ремонт и закупуване на оборудване и обзавеждане на Основно училище „Васил Левски" с. Шумата, община Севлиево" включва дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на учлището за достигане на енергийен клас „С" и доставка на оборудване и обзавеждане за учебните кабинети. Общата стойност на проектното предложение е 642 703.42 лв.