Професор Любомир Халачев се среща с плевенчани
Професор Любомир Халачев се среща с плевенчани / БГНЕС

Кандидатът на ПП АБВ за вицепрезидент професор Любомир Халачев, кани плевенчани на среща-разговор днес от 18:00 часа в зала „Гена Димитрова" в библиотека „Христо Смирненски".

Проф. Любомир Халачев е роден на 14 февруари 1950 г. Завършил е ВГИК-Москва през 1972 г. От 1975 г работи в Студия "Време" като оператор и режисьор на документални и научно-популярни филми. През 1991 г. основава продуцентска фирма „Кадиак филм". Един от основателите на Асоциацията на филмовите продуценти. Работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми. Има повече от 100 късометражни филма, има награди на български и международни фестивали.
Филмите му са излъчвани многократно по "Канал-1 ", БНТ World и БНТ-2.

Автор е на десетки статии, на 7 книги в областта на киното и телевизията и на 3 книги с разкази.
Ректор на НАТФИЗ „Кр.Сарафов" (2011-2015г). Декан на факултет „Екранни изкуства" (2005- 2011г). Ръководител катедра ФТО и ХФ (1995-2004г).

Член на Обществения съвет на БНТ. Член на Обществения съвет на БНР. Член на Националния съвет за кино към ИА НФЦ. Член на Съюза на българските филмови дейци, на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските журналисти.
Спортува тенис, плуване, ски, практикува айкидо.
Владее руски, английски, полски и френски език.
Женен е, с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!