Хипохондрията- най-старата болест в света, отново набира скорост.

Някога предимно по-възрастните хора се занимаваха непрекъснато със своите „болести", а днес към тях се присъединяват и все повече млади хора.

Специалистите смятат хипохондриците за „хора, които страдат от обективно неоснователен страх, че са болни или ще се разболеят". Макар да е нещо нормално човек да се притеснява за здравето си, хипохондриците напълно обсебени от тези мисли и проявяват маниакална чувствителност към здравето си.

Вижте кои са звездните хипохондрици

Скарлет Йохансон разкрива, че страда от хипохондрия и непрекъснато се изследва за всевъзможни неща, тъй като се тревожи, че може би е болна от нещо.

Уди Алън, един от най-великите режисьори на нашето време, обича да се шегува със собствените си страхове в повечето си филми. "Остаряването е кофти работа. Потвърждава, че всички притеснения, които съм имал, са всъщност основателни", казва Уди Алън, който е диагностициран хипохондрик.

Ким Кардашиян също споделя пред медиите: "Когато чуя за някакво заболяване, веднага си мисля, че го имам и започвам много да се тревожа".

Да, навярно има за какво. Състоянието, от което Ким страда се нарича хипохондрия и си е сериозно.

Всички знаем за битките на Анджелина Джоли за нейното здраве и как тя си отстрани яйчниците и млечните жлези, за да не се разболее от рак в една по-късна възраст. Може би е била права, но това подсказва, че темата с болестите силно я вълнува или поне повече от обичайното.

Отстраниха яйчниците на Анджелина Джоли

Хю Джакман също имаше здравословни проблеми. "Базално-клетъчен карцином - най-леката форма на рак, но въпреки това сериозна по своята същност. Моля използвайте слънцезащитни продукти и ходете редовно на прегледи", коментира австралиецът под своя снимка с лепенка на носа.

Това не е единственият случай, в който актьорът публично споделя здравословните проблеми, които касаят него и семейството му.

Хю Джакман претърпя пета операция за отстраняване на карцином

Шарън Стоун винаги е била пример за човек със здравословен начин на живот и хората бяха наистина потресени от новината за инсулта, който прекара. Говори се, че Стоун е изключително чувствителна на тема здраве и е забранила на децата си изобщо да ядат захар.

Шарън Стоун: Бъди добър, за да не ти се случват лоши неща

Вижте още във видеото.