Хванаха пияни и шофьори без книжки в Сливенско
Хванаха пияни и шофьори без книжки в Сливенско / БГНЕС

Трима неправоспособни, които продължават да управляват МПС, след като са получили административни наказания, и двама с алкохол са установени от пътни полицаи на територията на Сливен.

На 7 октомври, на главен път І-6, 23-годишен водач от село Драгоданово управлява лек автомобил "Ауди А3", без да притежава необходимата правоспособност. За същото нарушение той има влязло в сила наказателно постановление. На 7 октомври Сливен, на ул."Калиакра" е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Туран", управляван от неправоспособен

27-годишен шофьор също с влязло в сила административно наказание. На 8 октомври, около 01,50 часа, на ул."П.Яворов" в Сливен е установен неправоспособен 32годишен мъж, който системно управлява МПС, без да притежава необходимата правоспособност. 37-годишен водач град Бургас е установен от пътни полицаи в г Сливен на 7 октомври в 21,30 часа да управлява лек автомобил "Мерцедес" с концентрация на алкохол 1,43 промила.

На 8 октомври в Сливен е спрян за проверка лек автомобил "ВАЗ 2108", управляван от 40-годишен от Сливен, който е показал положителна проба от 1,40 промила. По пътищата на Новозагорско също са спипани пияни водачи.

На 8 октомври, в 03,20 часа в землищенто на с. Дядово е спрян за проверка лек автомобил "Сеат Ибиза", управляван от 22- годишен младеж от град Раднево. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,63 промила. 40-годишен шофьор е установен на 9 октомври, около 04,00 часа, на ул. "Цар Симеон" в град Нова Загора с алкохол 1,22 промила. Водачът е управлявал лек автомобил "Хонда".

В котелско са заловени двама водачи с алкохол над 1,2 промила. На 7 октомври, около 23,00 часа, в Котел е спрян за проверка лек автомобил "Рено Клио", управляван от 25-годишен от село Звездица, общ. Омуртаг. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,59 промила.

На 8 октомври в село Тича е установен водач с алкохол 2,09 промила. Той е спрян за проверка в 00,15 часа. Управлявал е лек автомобил "Мазда". Срещу водачите са образувани бързи производства.