Кметът с плакет и златна значка от БФС за принос в развитието на футбола
Кметът с плакет и златна значка от БФС за принос в развитието на футбола / община Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е награден с плакет и златна значка от Българския футболен съюз за принос в развитието на българския футбол. Наградата бе връчена от зам.-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, по повод домакинството на Балканиадата по футбол за ветерани, която се проведе през уикенда в Стара Загора.

Вчера ресорният зам.-кмет Красимира Чахова награди победителите след края на срещите, които се играха на тренировъчното и игрището с изкуствена настилка над стадион „ Берое".

Старозагорският „Берое " успя да се наложи над своите съперници и да се класира на първо място. На финала, с резултат 2:1, беройци победиха отбора на ФК „Тракия Балкан спорт", от турския град Чорлу, които останаха втори. Тимът на ветераните от „Берое" бе убедителен още от първия си мач, в който срещна отбора на румънците „Победа". В неговия състав за първото полувреме с капитанската лента на терена излезе кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Мачът завърши при резултат 4:1 за от „Берое". Трети в Балкандиата са ветераните от ФК Левкеми, остров Корфу, които победиха сърбите от ФК „Машинац", Ниш, заели четвъртото място.

Купата на кмета на Стара Загора бе връчена на Йовица Смилкович от „Машинац", Ниш.

В Балканиадата участваха общо 6 отбора - от гръцките градове Корфу и Лариса, „Победа" от Стар Бешенов, Румъния, „Машинац" от Ниш, Сърбия, от Чорлу,Турция и отборът на ветераните от „Берое".

Спортната проява бе посветена на празника на града 5-ти октомври.