Два куфара със спомени донесоха в Габрово наследници на Иван хаджи Беров
Два куфара със спомени донесоха в Габрово наследници на Иван хаджи Беров / 100 вести

Два куфара със спомени донесоха в Габрово наследници на Иван хаджи Беров, дошли от Варна специално за премиерата на филма за техния роднина „Дързостта да бъдеш пръв“. Правнукът на Беров Николай Георгиев, съпругата му Мария, дъщеря му Даниела и внукът на брат й Борислав - също Николай Георгиев, били поканени от създателите на филма.

Екип от габровски творци дръзна да направи филм за емблематичния индустриалец Иван хаджи Беров

Вестник „100 вести" публикува днес две статии, посветени на голямото събитие от миналата седмица - премиерата на филма  „Дързостта да бъдеш пръв“. Изданието отбелязва:

Николай Георгиев е много изненадан как създателите на филма за прадядо му са успели да съберат толкова снимков материал. Той и семейството му изобщо не знаели за снимането на филма, случайно разбрали за него. Обадили се и били поканени за премиерата. А що се отнася до двата куфара със спомени, в тях има също много снимки, писани спомени и истини, биографията на Иван хаджи Беров в дебела книга, както разбира се и родословното дърво на Берови, пазено вече 100 години. Семейството с охота ще предостави за копиране на интересни за габровци снимки и документи.