Българи твърдят, че техни близки са на снимка върху цигарени кутии
Българи твърдят, че техни близки са на снимка върху цигарени кутии / netinfo

Две семейства разпознаха близките си на снимките върху цигарените кутии, които трябва да отказват пушачите от вредния навик.

Странното е, че става въпрос за една и съща снимка и че освен тях и един германец се е разпознал на същата снимка, отбелязва NOVA.

Жена разпозна в шокиращите снимки на цигарите починалия си мъж (ВИДЕО)

В официална позиция на Европейската комисия се твърди, че тя е запозната с идентичността на всички хора, изобразени на снимките. Оттам обаче категорично нямат право да предоставят друга информация за тях, за да защитят техните права.

Еврокомисията е получавала оплаквания от лица във връзка с използване на техни снимки върху табакови опаковки без тяхно съгласие. От ЕК подчертават обаче, че всички хора на снимките са информирани, че техни фотографии ще бъдат включени в европейската галерия с изображения и използвани. За целта дори те сключват договор.

Бум в продажбата на табакери заради изображенията върху цигарените кутии

Екип от юристи се грижат за спазване на авторските права. Затова от Еврокомисията са категорични, че всякакви прилики с други личности са чисто съвпадение и припознаване.

В галерията има общо 42 снимки, които са разделени в три групи. Всяка снимка отговаря на едно от 14-те текстови предупреждения, които се изписват върху цигарените кутии. Снимките се предоставят от външни доставчици, а Европейската комисия прави подбор.

Източник: nova.bg