„Капан за самотен мъж - премиера на Драматичния театър
„Капан за самотен мъж - премиера на Драматичния театър / Dariknews.bg, архив

Първата Премиера за възрастни за сезон 2016/2017 година в Драматичен театър „Гео Милев" е на спектакъла „Капан за самотен мъж". Тя ще бъде на 13 октомври от 19.00 часа.

Автор на пиесата е Робер Тома - популярен френски драматург, режисьор, актьор и сценарист. Негови произведения са поставяни както на театралните сцени по света, така и в киното и телевизията.

Режисьор е Бина Харалампиева - един от най-утвърдените български театрални режисьори, носител на престижни отличия. Дългогодишен директор на Малък градски театър /зад канала/. Поставяла е на всички софийски сцени, а също и на много сцени извън столицата, в операта и телевизията. За пореден път, след „Волпоне" от Бен Джонсън и „Казаларската царица" по Иван Вазов, реализира спектакъл в Стара Загора. Кръгът от автори, който я привлича, е изключително широк. Шекспир, Шилер, Толстой, Тургенев, Тенеси Уйлямс, Артър Милър, Жорж Санд, Жорди Галсеран, Ханиф Курейши... Постоянен е интересът й към българската драматургия. Освен класиците Вазов, П.Ю.Тодоров, Яворов и други, често поставя съвременни български автори: Иван Радоев, Константин Илиев, Юрий Дачев, Теодора Димова, Калина Попянева.

Сценографията е дело на Чавдар Гюзелев, а музиката на Мартин Каров.

Романтична вила в живописно френско селце е идеалното място за меден месец. Но булката изчезва и полицията е безсилна да я открие, а младоженецът Даниел дави мъката си в алкохол и трепетно очаква вест от любимата. Неочаквано, криминалната загадка се заплита още повече след завръщането на Елизабет.

Спектакълът ще се играе и на 18 и 31 октомври.