Събор-надпяване Загоре пее - 2016
Събор-надпяване Загоре пее - 2016 / община Нова Загора

За пореден път фолклорният събор-надпяване „Загоре пее‘" бе част от празничната програма на Община Нова Загора по повод Петковден и събра на сцената на НЧ „Д. П. Сивков - 1870" ентусиазирани фолклорни изпълнители от пенсионерските клубове в общината и региона.

Тази година уважение и признание на самодейците от третата възраст засвидетелстваха Галя Захариева - депутат от 43-то Народно събрание, Георги Николов - председател на ОбС Нова Загора, заместник - кметoвете Светла Стоянова и Ивайло Енев и Станимира Кънчева - началник отдел "Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата". Четиринадесетият събор - надпяване откри зам. кмета

Светла Стоянова. Тя връчи поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към самодейците с думите: „Благодарение на Вашия ентусиазъм и вдъхновение през изминалите години съборът-надпяване „Загоре пее" се превърна в един истински, емблематичен за община Нова Загора празник на традициите, фолклора и приемствеността! Нека никога не Ви напускат енергията и несломимия български дух и всяко Ваше изпълнение ви носи удовлетворение и вдъхновение!"

Събор-надпяване Загоре пее - 2016
netinfo

Всички участници и гости на превърналия се в традиция събор бяха поздравени и от народния представител Галя Захариева - патрон на събитието. Тя им пожела да продължават да обичат народното творчество, да са все така ентусиазирани и да правят добро, за да получават добро.

Не сцената тази година първи представи своите изпълнения Пенсионерски клуб на учителите „Яница", гр. Нова Загора, последвани от още над 30 групови и индивидуални изпълнения.

За поредна година във фолклорния форум се включиха пенсионерски клубове от други населени места - Сливен; Раднево; Дряново; с. Чинтулово, общ. Сливен и с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора. За своето участие в събора, всеки получи грамота от Община Нова Загора и подаръци от Галя Захариева.