Четири от годишните награди на НСОРБ идват в Стара Загора
Четири от годишните награди на НСОРБ идват в Стара Загора / община Стара Загора

Главният финансист на Община Стара Загора Цанка Ганева получи наградата „Общински финансист" за 2016 г. от Националното сдружение на общините в България(НСОРБ), по време на 11-та Годишна среща на местните власти, проведена в курорта Албена. Директорът на дирекция „Финанси" в старозагорската община е и първият носител на това отличие още през 2010 г. Тази година тя бе удостоена и с наградата на НСОРБ „Общински Финансист- новатор" за приложен иновативен метод за възстановяване на ДДС по общинските водни проекти.

Призът за „Община реформатор" за значим принос към дейността на НСОРБ получи председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов.

Старозагорката Мария Жекова бе удостоена с Годишната награда на НСОРБ за „Дарител на годината ‘2016". Сестрата на покойния проф. Петър Жеков дари на Община Стара Загора наследствен недвижим имот в центъра на града, на стойност над 1 млн.лв., който да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца.

Неправителствената организация „Свят без граници" също получи приз за работата си с общината и реализираните съвместни проекти.

Годишната среща на местните власти е най-голямото събитие на сдружението, което се провежда всяка година през месец октомври. На него бяха обсъдени новите предизвикателства пред общинските съвети, Законът за предучилищното и училищно образование, градско развитие и устройство на територията, такса „Битови отпадъци"‘ 2017, Общинските гори - ресурс и отговорност, Фонд „Общинска солидарност" - по-близо до потребностите на местните власти и др.
Тази година важният общински форум отбелязва 20-та годишнина от учредяването на Националното сдружение на общините в Република България.