Задържаха трима заради наркотици
Задържаха трима заради наркотици / Dariknews.bg, архив

При претърсване на вила в землището на с. Малка Верея, собственост на 32-годишен старозагорец, е иззета 110 гр марихуана. В помещение на около 30 метра от вилата са намерени и иззети 217 растителни клона с различна височина, които при тестване с полеви наркотест реагират на канабис и множество полиетиленови торбички, клик система, съдържащи зелена тревиста маса, реагираща на канабис, с тегло около 3 кг.
При претърсване на жилището на мъжа в Стара Загора са намерени още 1,85 гр. марихуана, а при извършения личен обиск на лицето е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана - 0,10 гр.

В хода на операцията са задържани още двама мъже - 37-годишен старозагорец и 33-годишен мъж от София. При извършено претърсване, в жилището на по-младия мъж в Стара Загора, са намерени и иззети 6 таблетки и 1 ампула ефедрин.

Срещу тримата мъже са образувани досъдебни производства. 32-годишният мъж е задържан с постановление Районна прокуратура - Стара Загора за срок от 72 часа, а останалите двама - за срок до 24 часа.