Регионален турнир  по свободна борба  Новозагорско слава
Регионален турнир по свободна борба Новозагорско слава / община Нова Загора

Стартира Дванадесетия регионален турнир по свободна борба „Новозагорска слава”, организиран от Спортен клуб по борба „Загорец” съвместно с Община Нова Загора. Спортната надпревара е част от проявите за празника на града – 14 октомври Петковден . За пета поредна година състезанието се провежда под патронажа на кмета Николай Грозев.

Регионален турнир  по свободна борба  Новозагорско слава
netinfo

Кметът Николай Грозев откри традиционното състезание : „За мен е удоволствие и чест да Ви посрещнем отново в нашето китно градче по случай Празника на Нова Загора и провеждането на Дванадесетия регионален турнир по спортна борба „Новозагорска слава”. Много се радвам, че интересът към спортната проява расте с всяка изминала година и се превръща в една от атракциите по време на дните на Нова Загора. Пожелавам на всички тези млади спортисти успешно представяне, честна борба, за да израснат като достойни последователи на нашия световен шампион Станка Златева.” След пожеланията за приятни мигове и празнично настроение, започна и първата оспорвана надпревара на тепиха.

Тази година броят на желаещите да премерят сили и да окичат гърдите си с отличия е 133 души от: Бургас, Сливен, Раднево, Гълъбово, Горна Оряховица, Елхово, Партизани, Стара Загора, Руен, Ямбол и Нова Загора. Състезателите са разпределени в 4 възрастови групи: подготвителна 2006-2007, деца, родени 2004-2005, момичета 2002-2003 и момчета 2002-2003, като във всяка от тях има по три категории. Класирането ще бъде индивидуално.

Отличените на първите три призови места ще получат медали и грамоти. Купи са предвидени за „Най-техничен състезател”, „Най-резултатен състезател”, „Най-малък състезател” и „Най-добър новозагорец”, а за състезателят приложил пръв „Драгиевата хватка” ще получи грамота. Наградите са осигурени от Община Нова Загора.