Празник на плодородието на централния пазар
Празник на плодородието на централния пазар / снимка: Дървавен архив - Русе

За трета поредна година на площада на централния общински пазар в Русе ще се проведе Празник на плодородието. Събитието под мотото „Биологично автентичен дух в биологично здраво тяло“ се организира от „Общински пазари“ ЕООД – Русе.

Произведенията от труда си ще представят изложители на биологично здрава храна от цяла България – месни деликатеси от Бачково; краве и овче сирене, мляко, кашкавал от Угърчин; зърнени храни и продукти; плодове от Русенска област; ядки от гр. Бяла; сладкарски изделия; цялата палитра от храни, представяни от Българска асоциация Биопродукти; биомагазини и още много ръчни кулинарни изкушения, приготвени с професионалната и качествена грижа на биопроизводители, чиято мисия е здравословното хранене.

Ще има обособена Арт зона, в която ще бъдат представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири, ножарски шедьоври възраждащи автентичния български дух. Празничната програма включва изпълнения на Народно читалище „Отец Паисий“ – с. Мечка, Вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър, Детска танцова формация на г-жа Пенка Филипова, Гимназията по туризъм „И. Павлов“.

Организаторите приветстват и приканват всички желаещи да се докоснат до „Царицата на плодородието“ в събота: „Духът e здрав, когато душата и тялото са в едно – здраво хранени и отгледани, окичени със символите на българското чрез истинската българска храна, плод на земята!“.

Празникът започва тази събота от 10 часа.