Областният управител на Русе организира приемна в Новград
Областният управител на Русе организира приемна в Новград / netinfo

Областният управител на Русе доц. д-р Стефко Бурджиев организира приемна за граждани в село Новгред. По този начин губернаторът спази обещанието си да се запознава с проблемите на хората от малките населени места. В залата на читалището присъстваха представители на общинската администрация и общинския съвет в Ценово, кметът на селото Диана Копчева, кметове на населени места, общественици и граждани.

Много от въпросите поставени на приемната бяха свързани с подобряване на инфраструктурата в района, почистването на деретата и поречията на реките, поддържането на пътната отсечка между Бяла и Свищов, по-добра организация на административното обслужването и предлагането на мобилни услуги от институциите в общината. Пред областния управител сериозно беше поставен въпросът, че в селото трябва да се монтира банкомат, от който ще се възползват жителите  от четири населени места в района – Новград, Кривина, Беляново и Джулюница. Кметът на селото сподели, че за целта има подходящо място в сградата на кметството с видеонаблюдение и СОТ, но банковите институции не проявяват интерес. Стефко Бурджиев пое ангажимента да съдейства пред компетентните организации паметникът на Хаджи Димитър и Стефан Караджа да бъде ремонтиран, защото предстои да се отбележи 150-годишнина от слизането на четата на българския бряг. Областният управител ще окаже съдействие и за монтирането на два навеса на автобусните спирки в село Новград. Гражданите се жалваха от действията на земеделски производители, които пръскали без предварително предупреждение, а това било пагубно за пчелните семейства.

В края на приемната Стефко Бурджиев изрази задоволството си, че срещата е преминала под формата на откровен разговор и се надява, че голяма част от поставените въпроси ще намерят своето решение.