Продължават дейностите по проект на Община Сливен за интегриране на младите хора на пазара на труда
Продължават дейностите по проект на Община Сливен за интегриране на младите хора на пазара на труда / Дарик Сливен, Архив

Продължават дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Бенефициент на проекта е Община Сливен.

Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292,34 лв.

През месеците септември, октомври, ноември и декември ще се реализира изпълнението на дейност „Идентифициране на икономически неактивни младежи до 29 годишна възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда", с основни цели: Идентифициране на неактивни младежи от целевата група; Мотивация за активно включване в обучение или реално участие на пазара на труда; Конкретна помощ при осъществяване на контакт с институции и попълване на документи.

Дейността ще се осъществява от четири мобилни екипа, които през първите два месеца ще работят по 15 дни "на терен" за идентифицирането на младежите. Икономически неактивните младежи могат да бъдат включени като целева група в проекта, само ако за период от минимум 4 месеца преди включването са били извън заетост, извън образователната система, както и ако не са били регистрирани в дирекция „Бюро по труда" през предходните 12 месеца.

Ще бъдат изготвени индивидуални профили за определяне потребностите на всяко лице.