Обновиха сградата на Дома за стари хора в село Баня
Обновиха сградата на Дома за стари хора в село Баня / община Нова Загора

Домът за стари хора в село Баня е с обновена сграда. Санираната сграда, топлоизолацията на външни стени, монтирането на ПВЦ дограма и тротоарна площадка с нови уни-павета създават оптимални условия, за да се чувстват възрастните хора неразделна част от обществото.

Сградата беше официално открита от кмета на Нова Загора Николай Грозев и директора на социалното заведение Янка Симеонова.

Кметът подчерта, че още при встъпването му в мандат един от приоритетите на общинското ръководство е подобряването на условията на възрастните хора в общината и повишаване качеството им на живот.

„Заставам пред вас удовлетворен от постигнатото досега. Не случайно Дом за стари хора с Баня е завоювал заслужен авторитет сред новозагорската общественост и е добре известен в цялата страна с добрите си условия на живот и качество на услугите. Искам открито да заявя, че всяка ваша добра инициатива за повишаване стандартите на живот в Дом за стари хора ще среща подкрепата ни. Ние ще продължим да търсим начини и средства, за да направим вашия дом още по-хубав и уютен, каза още кмета".

Мая Жекова и Диница Костова от ОШИ „Илия Аврамов", Фолклорна група „Средногорие" при Дом за стари хора и Пенсионерски клуб „Незабравка" при с. Баня поздравиха гостите и обитателите на дома.