Безплатни прегледи за премахване на диоптри с рефрактивен лазер
Безплатни прегледи за премахване на диоптри с рефрактивен лазер / netinfo

На 13 октомври - Световния ден на зрението, специалисти по рефрактивна очна хирургия от Болница „Тракия" ще извършат безплатни прегледи на пациенти, които имат желание да премахнат диоптрите си чрез лазерна корекция. Със съвременните рефрактивни лазери Carl Zeiss, с които разполага офталмологичната клиника, могат бързо и безболезнено да се премахнат до 12 диоптъра късогледство, както и да се коригират до +6 диоптъра далекогледство и астигматизъм.

Специализираните прегледи ще бъдат извършени от завеждащия офталмологична клиника д-р Валентин Христозов и д-р Димитрина Желязкова от 8,30 ч. до 13.00 ч. на 13 октомври (четвъртък).

Подходящи за корекции са хора с диоптри, които не са се променяли през последната година и са с достатъчна дебелина на роговицата.

„Около 95% от хората с рефрактивни проблеми могат да се възползват от процедурата. Пациентите, пожелали да се прегледат, ще научат всичко, което не знаят за възможностите на рефрактивната хирургия", посочват д-р Христозов и д-р Желязкова. Процедурите са напълно безопасни и имат амбулаторен характер. Корекцията трае около 3-4 минути за всяко око, като самата обработка с лазер е около 20 до 30 секунди. Целта е през това време да се изпари около 15 микрона от роговицата в нейната централна част на всеки диоптър късогледство. Така тя става по-плоска и пречупва по-слабо светлината. По този начин фокусът попада върху ретината, а пациентът вижда ясно без очила или лещи. След интервенцията пациентът е в състояние да си отиде в къщи.

Безплатните прегледи ще се извършат в Болница „Тракия" - Център на бул. „Патриарх Евтимий" № 84 след предварително записване на тел. 0895 582 913