Общините да работят по по-активно по програмата за саниране, призова премиерът
Общините да работят по по-активно по програмата за саниране, призова премиерът / пресслужба на Министерски съвет

Общините да работят по-активно по националната програма за саниране на жилищата, призова премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на местните власти, която се провежда в Албена.

Той подчерта, че кметове, които са били по-бързи и са успели да убедят обществото в ползата от програмата, са постигнали резултат. "Например, в Търговище няма нито един блок, а в Смядово има шест готови, в Благоевград са санирани над 60 блока. Това е абсолютна социална политика", заяви министър-председателят като отбеляза, че благодарение на програмата битовите сметки на хората намаляват наполовина и на практика блокът става чисто нов.

"Искам максимална активност по темата. Да не почнете: кметът на Благоевград е от ГЕРБ, затова те имат. Никога не съм ви делил като кметове. В Кърджали видях готови към 90-100 блока. Много хубава програма и тя не дели хората. Възползвайте се от нея, защото е чист подарък към тях", каза министър-председателят.

Борисов посочи още, че строителството на магистрала „Хемус” и развитието на Северна България ще бъде приоритет.

Той подписа споразумение за сътрудничество между министерския съвет и НСОРБ и призова за повече смирение и мъдрост. "Много вярвам на всички вас, а и хората ви вярват, щом са ви избрали. Нека да полагаме максимално усилия в борбата с корупцията и контрабандата, максимално внимание към българските и чуждестранните инвеститори, защото създават работни места", каза още Борисов.