Детската полиция в Поморие откри учебната година
Детската полиция в Поморие откри учебната година / netinfo

78 четвъртокласници от СУ „Иван Вазов" Поморие днес проведоха първия си урок от двугодишната превантивна програма на МВР - „Детско полицейско управление". В края на миналата учебна година малчуганите положиха клетва и дадоха заявка за активното си участие в обучението и строгостта, с която ще се отнасят към нарушителите.

Детската полиция в Поморие откри учебната година
netinfo

Главен инспектор Георги Куцаров и директорът на пилотното за проекта училище Иван Тенекеджиев приветстваха бъдещите служители на реда и лично им връчиха подаръци от Община Поморие: значки, тефтери и химикали, обозначени с герба на детската полицейска структура.
Всеки петък заедно с полицейски инспектор Георги Димитров четвъртокласниците ще се учат как: да познават и спазват закона; да се движат безопасно по улиците; да пазят себе си и околните както в реалния живот, така и във виртуалното пространство; да оказват долекарска помощ и да се подкрепят взаимно.
Учениците споделиха, че с нетърпение очакват края на новата седмица, когато точно в 12.20 ч. отново ще започне „Часът на полицая". По план тогава децата ще посетят Районно управление - Поморие и ще се запознаят с „колегите си" и с работата им в отделните звена.
Програмата се осъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообществените прояви, като за постигането на поставените цели ще спомагат експерти от „Охранителна", „Пътна" и „Криминална полиция", психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта е чрез игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.