„Момичето от влака" е лента, създадена по едноименния бестселър на Паула Хоукинс. Дебютният трилър на авторката задминава по продажби във Великобритания дори „Изгубеният символ" на Дан Браун. Филмът прави премиера в България на 7 октомври, разпространяван от „Лента".

В главните роли ще видим Емили Блънт, Хейли Бенет и Лаура Препън. Режисьор е Тейт Тейлър, а филмовата адаптация е на Ерин Уилсън.

Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. През това време Рейчъл наблюдава двойка, която закусва на своята тераса. И сякаш вече ги познава. Нарича ги Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила. Но един ден всичко се променя...

Влакът спира на семафора за по-малко от минута, но тя е достатъчна - Рейчъл вижда нещо шокиращо. И всичко вече е различно. Сега тя получава шанс да стане част от живота на хората, които до момента е наблюдавала отстрани. И да докаже, че е много повече от едно нещастно момиче във влака.

В ролята на Рейчъл е носителката на Златен глобус Емили Блънт, която печели международно признание с изключителната си игра във филми като „Моето любовно лято" и „Дяволът носи Прада".

„Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на „Лента" от началото на годината са "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии - „Моята голяма луда гръцка сватба 2", „Денят на мама", „Любезните пичове", "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан" и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви", „I.T.". След българския филм „Маймуна" и вдъхновения от действителен случай  „Deepwater Horizon: Море в пламъци", не пропускайте предстоящата премиера на „Часът на чудовището" на 21 октомври.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента", можете да намерите на уебсайта на компанията.