Вера Шандел- от Сребърни звънчета до Sentimental Swingers
Вера Шандел- от Сребърни звънчета до Sentimental Swingers / netinfo

Една от изпълнителките в хитовото дамско трио Sentimental Swingers е родена в Кюстендил. Това е Вера Шандел. Тя живее в града до 6- годишна възраст и след това между 10- 13- та си година.
"Сърцето ми е в този китен град. Там заобичах пеенето и музиката, като част от "Сребърни звънчета", при тогава- другарката Милева", каза пред Дарик Вера Шандел. Тя страда като дете, че трябва да замине с родителите си за Алжир, където те започват работа. Всяко лято обаче, Вера и нейният брат се връщат в Кюстендил, където и днес живее баба им.
Създадени през 2010 година, Sentimental Swingers са- Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел, които заедно с музикантите от секстета на Михаил Йосифов, възраждат златните години на суинга, припомнят красотата на джаза, съживяват времето на градската песен.
Концертът- спектакъл „Животът е един безкраен танц" ще бъде представен в Кюстендил на 19 октомври 2016 г., от 19.00 часа в Художествената галерия.
Билети може да намерите в офиса на МС „Марин Големинов", които са и организатори на събитието.
Sentimental Swingers подготвят изцяло нова програма с духовите оркестри, които все още съществуват в България, като първата покана е за концерт по Коледа в Благоевград.