Кмет регламентира къде да агитират партиите
Кмет регламентира къде да агитират партиите / Община Монтана

Всяка политическа сила, която ще прави предизборна кампания за предстоящите президентски избори, ще разполага с не повече от четири места за окачване на транспаранти, не повече от 40 рекламни табели и едно място за поставяне на шатра в Монтана. Това са част от разпоредбите в заповедта на кмета Златко Живков, която определя местата за агитация. Заповедта е публикувана на сайта на община Монтана в раздел „Избори 2016”, съобщи Антоанета Коцина – директор на дирекция „Административно правно организационно обслужване“ в Община Монтана.

След приключването на предизборната кампания, политическите сили трябва в седемдневен срок да премахнат агитационните си материали от местата, където са поставени, в противен случай кметът на общината може да ги санкционира. Глобата е от 1000 до 5000 лева.

До 22 октомври е срокът, в който се подават заявленията за гласуване по настоящ адрес и тези за гласуване чрез подвижна урна, припомни Коцина. Досега в общинската администрация в Монтана са подадени 15 заявления за гласуване по настоящ адрес в града и 107 в селата.

Удостоверения за гласуване на друго място се издават само на кандидатите за президент и вицепрезидент, членовете на Централната избирателна комисия и членовете на Районните избирателни комисии.

 

От Министерски съвет са преведени 44 200 лева за техническото осигуряване на изборите в община Монтана.