Градският ученически парламент във В. Търново зарадва възрастни хора
Градският ученически парламент във В. Търново зарадва възрастни хора / netinfo

Ученици от Градски ученически парламент посетиха Дома за стари хора "Венета Ботева" във Велико Търново. Тяхната акция е кръстена "Внуче под наем" и се провежда за трети път в дома.

Младите хора се срещнаха и разговаряха с възрастните хора от дома и дори се запознаха с Мистър Дядо и Мисис Баба. Те им разказаха за младините си, говореха за спорт, за професиите си, за хобитата им и за живота в дома. От своя страна възрастните хора искаха да научат повече за живота на младежите в днешно време. Как се забавляват, дали се учат добре и разбира се дали се хранят достатъчно.

"Много се радвам, че за пореден път успяхме да зарадваме възрастните хора с един приятен разговор. Срещнахме две поколения хора и разбрахме, че не ние сме открили топлата вода. Дори се радвам, че в дома работи наш бивш член - Ева", сподели председателката на ученическия парламент Жулиета Войнова.

Това е първата акция на Градски ученически парламент за тази учебна година. Предстоят им до края на месеца да организират празник за Хелоуин и да почетат Денят на Будителите.