Пловдивчани „за“ в Зоокъта да има тигър
Пловдивчани „за“ в Зоокъта да има тигър / dariknews.bg

45 от присъстващите в залата на ОбС на града пловдивчани гласуваха със „за“ в новия Зоокът да има тигър. Това стана по време на обществения дебат на тема: „Трябва ли да има тигър или лъв в новостроящата се зоологическа градина в парк „Отдих и култура“. Участие в обсъждането взеха зам.-кметът Георги Титюков, директорът на ОП „Зоопарк Пловдив“ Минко Михайлов, архитектът на зоопарка Стоян Тодоров, граждани и деца.

Според Михайлов, напълно възможно е да има тигър или лъв в пловдивския зоопарк.

По думите му, в момента има свободно пространство, което е предвидено за друга сграда и може да се преустрои само за едно от двете животни, заради специфичните им нужди и характер.

Шефът на зоопарка обясни още, че тигърът е по-атрактивният избор, тъй като лъвовете са лениви и през по-голямата част от деня спят.

Припомням, че в ефира на Дарик зам.-кметът Георги Титюков – един от организаторите на дебата, вече съобщи, че са готови да предложат корекция в бюджета на Община Пловдив за осигуряване на средства за препроектиране на зоологическата градина, заради липсата на големи котки.

Ако ще е гарга, да е рошава. Зоопарк без тигър или лъв не върви. Затова сме готови да поискаме промяна, стига обаче да има такава техническа възможност“, подчерта Титюков и допълни, че пловдивската зоологическа градина е първата в България, която отговаря на всички европейски стандарти.