Разпределиха местата за агитационните материали в Сливен
Разпределиха местата за агитационните материали в Сливен / Община Сливен

Представители на партии и коалиции се споразумяха за местата за поставяне на агитационните материали в Сливен. Това стана на работна среща в зала 105 на Община Сливен, свикана за теглене на жребий за разпределяне на таблата за агитационните материали. На нея присъстваха секретарят на Общината Валя Радева и представители на регистрирани за участие в изборния процес на 6 ноември партии, коалиции и независими кандидати.

Здравко Костадинов, представител на ПП ГЕРБ, предложи разпределението на номерацията на таблата да съвпадне с номера на бюлетината на съответната партия. Предложението беше прието единодушно от всички присъстващи.
Всяка партия или коалиция ще използва по едно табло с номера на бюлетината от изтеглен при проведения от Централна избирателна комисия жребий. Табла с №1, №9 и №24 остават за материали по повод провеждането на национален референдум.

Местата за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, са регламентирани със заповед на кмета на общината Стефан Радев. Те се намират на главната улица, на бул. „Цар Освободител". Таблата са с номерация от 1 до 24, започващи от сградата на Държавен куклен театър - Сливен.

Агитационни материали на сгради, огради и витрини, ще се поставят само след писмено съгласие на собственика или управителя на имота. Кметовете на кметства и кметски наместници ще определят със своя заповед местата за агитационните материали на територията на населените места.

Плакатите трябва да се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда.

В изпълнение на разпоредбите на чл. 186, ал.3 от Изборния кодекс, партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7- дневен срок след изборния ден, а при произвеждане на втори тур - в 7-дневен срок от датата му.

Предизборната кампания се открива на 7 октомври и ще приключи на 4 ноември 2016 година.

В сайта на Община Сливен има създадена рубрика, в която можете да намерите информация относно провеждането на изборите за президент и вицепрезидент, и национален референдум.