Изчезна майка на четири деца, била продадена за проститутка
Изчезна майка на четири деца, била продадена за проститутка / снимка: Интерпол

Майка на четири деца е в неизвестност вече близо година, а нейните близки подозират, че тя е изведена в Германия и работи там като проститутка.

34-годишната Илияна Банчева е обявена за международно издирване. За последен път тя е видяна на 16 ноември 2015 г. в родното си варненско село Любен Каравелово.

Няколко месеца по-рано се разделя с мъжа си и той се премества в силистренското село Бабук заедно с децата. Най-малкото от тях е на 6 години, а най-голямото е 17-годишно момче с умствена изостаналост.

Илияна остава в Любен Каравелово и заживява в къщата на свои приятелки, които са сестри. Именно техния баща роднините на Илияна подозират, че е посредник за продажбата й като проститутка.

"Той е над 50 години, има жена и деца, всички живеят заедно, а Илияна беше приятелка с дъщерите му, които са около 20-годишни. Илияна изчезна, докато беше при тях. Те продължават да живеят в селото. Казват, че не са я продавали, а тя сама е избягала", споделя пред Дарик Венета, сестра на изчезналата жена.

Тази информация тя получава от свекъра на своята племенница Виолета. Малко след изчезването на майка си Илияна 14-годишното момиче се омъжва в Бабук, където баща й се премества с останалите деца. Свекърът на непълнолетно момиче се обажда на Венета и й казва, че сестра й е проститутка в Хамбург.

Преди изчезването си Илияна никога не е работила. На въпрос дали се е занимавала с проституция сестра й отговаря: "Като цяло не, но обичаше да излиза. Какво е правила, като е излизала - тя си знае. Идваха коли да я взимат, тя си оставяше децата".

Честите излизания на Илияна са и една от причините да се раздели с мъжа си. "Той пътуваше по чужбина, а тя не си гледаше работа и излизаше. Двамата бяха виновни и се разделиха", добавя още сестрата.

Венета живее заедно с баща си в Любен Каравелово, а майка й работи в Италия.

Илияна Николаева Банчева е обявена за издирване на сайта на Интерпол.