Откриха нови части от изчезналия самолет MH370
Откриха нови части от изчезналия самолет MH370 / БГНЕС, архив

Част от крилото на изчезналия през 2014 г. самолет MH370 на Малайзийските авиолинии беше открито край бреговете на Мавритания. Въпреки това откритието, което е едва третата намерена част от самолета, не хвърля нова светлина върху това къде може да се намират останките от летателния апарат и телата на 239-те души на борда му.

Спират търсенето на изчезналия полет 370 на Малайзийските авиолинии

Частта е била намерена на острова през май, но едва сега беше потвърдено, че тя е именно от MH370. Тя представлява част от лявото крило на Боинг 777, собственост на Малайзийските авиолинии, заявиха от австралийската правителствена агенция, която води разследването на изчезването.

Министърът на транспорта на Австралия Дарън Честър от своя страна заяви, че продължава да се надява, че целият самолет скоро ще бъде открит.

Откриха отломки на мистериозно изчезналия малайзийски самолет?

Досега само две други парчета са официално потвърдени като части от MH370, чиято съдба остава мистерия. Първото беше открито край френския остров Реюнион през юли 2015 г. Второто беше открито на остров Пемба, край бреговете на Танзания.

Досега са претърсени над 110 000 квадратни километра от предполагаемото място на разбиване на самолета, като според австралийските власти до декември трябва да бъде обработена цялата територия в Индийския океан, където най-вероятно е станал инцидентът.

Източник: БГНЕС