Младежкият център в Добрич посрещна гости от Македония
Младежкият център в Добрич посрещна гости от Македония / Младежки център - Добрич

Младежки център - Добрич осъществи международен младежки обмен с доброволци към НПО "Балкания"- Македония, които работят по различни проекти за интеграция на балканските страни, използвайки нестандартни и алтернативни методи.

В трите дни на посещението младежите имаха възможността да се запознаят с визията, мисията и целите на центъра, както й с добрите практики в реализирането на международни проекти на СУ"Димитър Талев" и СУ"Любен Каравелов" - партньори по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре".

Част от сесиите бяха посветени на неформалното образование като метод за обучение и развитие на младите хора. Младежите активно участваха и в провелото се неформално обучение в човешки права, в което фокусът бе насочен към правото на образование, на свобода на изразяване на убежденията и участие в управлението на държавата.

По време на обмена участниците се запознаха с културно-историческото наследство на град Добрич, като посетиха Архитектурно-етнографският музей "Стария Добрич"  и изучаваха местния фолклор.

Младежкия обмен се организира по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре".

Младежкият център в Добрич посрещна гости от Македония
netinfo