Кино-литературният фестивал CineLibri пристига в Ловеч
Кино-литературният фестивал CineLibri пристига в Ловеч / obshtina.lovech

Eдинственият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri ще зарадва киноманите и почитателите на литературата с три впечатляващи екранизации, които ще могат да се видят единствено в кино „Космос" в Ловеч от 7 до 13 октомври. За това информират от пресцентъра на общината.

На 7 октомври от 19:00 ч. зрителите ще имат възможността да видят холандската драма „Тирза" на режисьора Рудолф ван ден Берг. Филмът е създаден по едноименния роман на известния холандски писател Арнон Грюнберг.

С 3 награди и 2 престижни номинации на фестивала в Ловеч идва „Шери" по книгите на скандалната френска писателка Колет. В ролята на фаталната жена се въплъщава талантливата Мишел Пфайфър, а във филма й партнират Рупърт Френд и Кати Бейтс. Първата прожекция е на 8 октомври от 18:00 ч.

Гостите на CineLibri ще видят и една от най-интригуващите кинопродукции за 2016 година - „Геният" на Майкъл Грандейдж по романа на Андрю Скот Бърг „Макс Пъркинс: редактор на гений". Книгата е посветена на литературния редактор, създал писатели като Хемингуей и Скот Фицджералд. В образа на Пъркинс е Колин Фърт, партнират му ослепителната Никол Кидман и Джъд Лоу, който влиза в кожата на ексцентричния писател Томас Улф.

Тази година CineLibri се провежда София, Варна, Пловдив, Ловеч, Враца, Видин, Търговище и Сливен с общо над 100 прожекции на 19 филма и с 10 национални премиери.

Билетите за всички филми и прожекции от програмата на CineLibri 2016 са в продажба на ticketportal и на касите на киносалоните.
Първите 70 човека, закупили билет за фестивала в Ловеч, ще получат 25% намаление от коричната цена на екранизираните книги при регистрация в онлайн магазина на www.colibri.bg.