Треньори от „Реал Мадрид пристигнаха във Видин
Треньори от „Реал Мадрид пристигнаха във Видин / Община Видин

Треньорът от Фондация „Реал Мадрид" Мигел-Анхел Монтоя пристигна на тридневно посещение във Видин. Поводът е провеждане на интензивно обучение на видински треньори. В него ще се включат и двадесет деца, които ще участват в заниманията по футбол на открито с цел да развият своите спортни умения и социален потенциал. Начинанието се реализира от Фондация „Реал Мадрид", Фондация „Приятели на спорта" и Община Видин.

В началото на септември във Видин официално бе открита Спортната школа за социална интеграция, която е една от 430-те на Фондация "Реал Мадрид" в над 70 страни в целия свят. Целта им е да интегрират деца в неравностойно положение и чрез футбол да бъдат създадени по-добри условия за развитието им в бъдеще.

Проектът цели да развие у децата етични ценности като солидарност, сътрудничество, отборен дух, уважение към съперника и недопускане на дискриминация. Малките футболисти ще бъдат обучавани под грижите на специално подготвените треньори, за да могат да имат много нови възможности за развитие и успешна реализация в обществото.