Очната линия е перфктният начин за очертаване на очите.

За първи път древните египтянки поставяли гримът по този начин, като целта им била да предпазят очите си от инфекции, както и да намалят блясъците от слънцето в очите си. Гримът бил използван и за да предпазва от зли очи, а когато гробницата на Тутанкамон била отворена през 1920 г., очната линия се разпространила и на Запад.

В зависимост от това как поставяме този малък, но значителен детайл, можем да променим формата на очите си и те да изглеждат изкусителни.

Но как да поставяме очна линия като професионалисти, симетрично и без много усилия - това със сигурност не е лека задача. В новото видео от канала Natali's beauty научаваме обаче всичко в най-прости стъпки.

7 съвета за 7 минути, за да изглеждате красиви

Първото и много важно правило за начинаещи е да работим стъпка по стъпка паралелно по двете очи.

За начало трябва определим къде точно ще приключи опашчицата на очната ни линия. Този трик е много лесен - вземете четката и прокарайте мислено линия по продължение на долния клепач към слепоочието ви. Въпрос на вкус е колко високо ще бъде поставена тя. Колкото по-висока е опашчицата обаче, толкова по-драматичен ще бъде погледът ви. Имайте го предвид.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Един от най-важните трикове за поставяне на очната линия, така че да бъде с абсолютно еднакви размери и на двете очи е да отбележите къде ще приключва тя с мъничка точка с черни сенки за очи, защото те най-лесно ще се изтрият ако има нужда от корекция в името на симетрията.

След това съединете най-външната точка на горния клепач с нарисуваната точица, отново с черни сенки.

Ред е и на самата опашчица. Прокарайте права линия от високата точка към центъра на клепача.

Гримираните уши са най-новият писък на модата (СНИМКИ)

След това съединете с вътрешното ъгълче на окото към средата на клепача бавно и внимателно, възможно най-прецизно.

Важно е да правите тънки линии, защото би било много по-лесно да удебелите очната си линия впоследстие, отколкото да я направите по-тънка.

Ето, че структурата на очната линия вече е готова и вече можем да я запълним с доста по-устойчив и наситен продукт.

Ако искате очната ви линия да изглежда максимално плътна, запълнете с продукта вътрешността на горния клепач, точно при миглите. Тогава обаче трябва да сте сигурни, че продуктът е водоустойчив, за да не се размаже и по долния клепач.

Ако искате очната ви линия да бъде по-плътна, винаги можете да го направите.

Ако искате да бъде по-издължена във вътрешното ъгълче на окото, за да напомня погледа на котка - също. Абсолютни правила в грима няма, но това са основите, за да ви е по-лесно.